A Kop foto ZORGCONSUMENT Check Je Vitaliteit MAN VROUW 002

De zorgconsument ben jij | 
Gezondheidsklachten:
meer dan gezondheid alleen 
 |
doe de testWerkend, werkzoekend, studerend, gepensioneerd, huisvrouw-/man, jong of oud of er tussen in; allemaal willen wij een zo prettig mogelijk leven. In de drukte van alledag zijn wij daar over het algemeen niet of nauwelijks mee bezig.

Totdat er een ‘kink in de kabel’ komt; jij, je partner of jouw kind wordt (lichamelijk) ziek of krijgt te maken met psychische klachten, stress, burn-out, depressie, je kind heeft een ontwikkelingsachterstand of is sprake van (echt-)scheiding. Dit heeft zijn weerslag op het hele gezin, vaak inclusief grootouder(s), en kan bij alle betrokkenen leiden tot psychische en/of lichamelijke klachten. Ook kan het de sociale en/of maatschappelijke en financiële omstandigheden van jou en/of je kind nadelig beïnvloeden.

Waarom ben jij zorgconsument?

Zorgconsument is voor veel mensen een zwaar beladen woord door de marktwerking in de gezondheidszorg. Feit blijft, van jong tot oud zijn wij zorgconsument. Van de wieg tot het graf is zorg in allerlei vormen nodig. Van de verloskundige, de huisarts, tot de verzorgende in het verzorgingshuis. Als zorgconsument heb jij recht op de beste zorg tegen een goede prijs. IGZ+ staat voor totaalzorg voor mensen van alle leeftijden. Binnen deze site geven wij voorbeelden van hoe het nu gaat en hoe het zou moeten gaan in de gezondheidzorg.


A Zorgconsument Pact voor de OuderenzorgPact voor de Ouderenzorg | Vitaliteitfactor Senior

Minister Hugo de Jonge van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft een Pact voor de Ouderenzorg gesloten met gemeenten, verzekeraars en diverse andere organisaties zoals de Alzheimer Stichting en diverse bedrijven, met als opvallende naam Albert Heyn.
A quote pact ouderenzorg
Wanneer deelnemende partijen in het Pact voor de Ouderenzorg de doelstellingen willen halen, is het nuttig om voor de Ouderenzorg de Vitaliteitfactor Senior toe te passen. 

De doelstellingen van Pac voor de Ouderenzorg | Motto: waardig ouder worden vraagt actie


     1. Eenzaamheid signaleren en doorbreken

     2. Zorgen dat mensen met goede zorg en ondersteuning langer thuis kunnen wonen
     3. De kwaliteit van de verpleeghuiszorg verbeteren

De Vitaliteitfactor heeft alle ingrediënten om een bijdrage te leveren dit ijzersterke proces, om de kwaliteit van leven van ouderen te verhogen. Stichting IGZ+ en Vitaliteit Groep Nederland denken graag mee met de zorgconsument. 

Wanneer bijvoorbeeld 10% van de huidige verzorgenden de opleiding Vitaliteit Expert Senior zou volgen, wordt direct bespaart op kosten binnen de ouderenzorg én ouderen krijgen de zorg die zij verdienen. De opleiding is post-hbo en binnen 3 maanden af te ronden. De Vitaliteit Expert Senior is dus nagenoeg direct inzetbaar. Overigens, het niet krijgen van de juiste zorg is de grootste stressfactor bij ouderen.20180222 Schema Vitaliteitfactor VF0301Q defZoals aan het begin van deze pagina aangegeven; wij willen een prettig leven ... totdat het mis gaat. Wanneer het mis gaat, is het belangrijk te weten wat de oorzaken zijn, zowel bij kinderen, volwassenen als ouderen. De gezondheidszorg is nu nog (teveel) gevolgbestrijdend gericht. Dit kan leiden tot een onvolledige behandeling of begeleiding en kan leiden tot herhaling van klachten, doordat oorzaken niet worden aangepakt. Met behulp van de Vitaliteitfactor komt de oorzaak aan het licht en kan deze oorzaak (of oorzaken) worden aangepakt middels begeleiding door bijvoorbeeld een Vitaliteit Expert.

VITALITEITFACTOR SENIOR

Speciaal voor ouderen van 65 jaar en ouder is de Vitaliteitfactor Senior ontwikkeld. Deze heeft een aangepaste vragenlijst (de meeste ouderen werken bijvoorbeeld niet meer) en geeft binnen 24 uur een beeld van uw omstandigheden, de oorzaken en de gevolgen (klachten). Nu en in de toekomst. U kunt samen met de Vitaliteit Expert anticiperen op de resultaten van de Vitaliteitfactor. U kunt het doen als u klachten heeft, ze denkt te hebben of denkt dat u helemaal geen klachten heeft.

Om te voorkomen dat een klacht of probleem ontstaat of verergert, is het zeer aan te bevelen regelmatig uw Vitaliteitfactor te laten berekenen en, afhankelijk van de resultaten, actie te ondernemen. Als u niet met onbekenden wilt praten over uw problemen, is de Vitaliteit Expert een optie. Hij/zij is opgeleid op alle gebieden die depressie of burn-out kunnen veroorzaken, mentaal, fysiek en uw omgevingsfactoren (werk, relatie en inkomen bijvoorbeeld). Dit alles is opgenomen in de Vitaliteitfactor, ontwikkeld door Vitaliteit Groep Nederland.
   
De Vitaliteitfactor Adult voor 18 tot 65-jarigen wordt een begrip. De Vitaliteitfactor Junior (8 – 12 jaar en 13 – 18 jaar) en de Vitaliteitfactor Senior (65+, gepensioneerd) gaan een begrip worden. Voorkomen is beter dan verzorgen en de meeste ouderen blijven graag thuis wonen, zo lang als dat kan. Met de Vitaliteitfactor lukt dit beter.


Vraag naar de mogelijkheden en Check Je Vitaliteit. Nieuwsgierig geworden?
 20180317 IGZ doe de gratis test button ALLE LEEFTIJDEN Basis 007A oranje def

Lees verder op deze site of doe direct de gratis IGZ+ TEST | JUNIOR, ADULT of SENIOR*

Klik op het IGZ+ logo. 
Gezondheidsklachten: meer dan gezondheid alleen. Voorkomen is beter dan genezen!
  

.


20180321 Banner VGNL CJV Vitaliteit thuis werk en school DEF


Ben jij zelfstandig professional? Word dan ZZP-Partner of volg één van de opleidingen van Vitaliteit Groep Nederland

 Meer weten over de Vitaliteitfactor? Klik op één van de buttons:

  Knop 001 Mentaal Knop 001 FYSIEK Knop 001 Omgeving  Knop 001 Vitaliteit Expert  Knop 001 0 18 JAAR Knop 001 18 65 JAAR Knop 001 65 PLUS 


*
 De gratis IGZ+ TEST is een digitale vragenlijst, volstrekt anoniem en geeft een indicatie van jouw vitaliteit.  
Jouw gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden dan voor het vaststellen van jouw vitaliteit. Nieuw in 2018 zijn de 3 versies, Junior 8-18 jaar, Adult 18-65 jaar en Senior 65 plus