basis2 Zorgconsument Eenzaamheid onder ouderen 960x500 VERSIE 001B

S T R E S S
: ALS GEVOLG VAN EENZAAMHEID
 | VOORKOM STRESS | CHECK JE VITALITEIT

Werkend, werkzoekend, studerend, gepensioneerd, huisvrouw-/man, jong of oud of er tussen in; allemaal willen wij een zo prettig mogelijk leven. In de drukte van alledag zijn wij daar over het algemeen niet of nauwelijks mee bezig.


Totdat er een ‘kink in de kabel’ komt; u, uw partner of uw kind wordt (lichamelijk) ziek of krijgt te maken met psychische klachten, stress, burn-out, depressie, uw kind heeft een ontwikkelingsachterstand of is sprake van (echt-)scheiding. Dit heeft zijn weerslag op het hele gezin, vaak inclusief grootouder, en kan bij alle betrokkenen leiden tot psychische en/of lichamelijke klachten. Ook kan het de sociale en/of maatschappelijke en financiële omstandigheden van u en/of uw kind nadelig beïnvloeden.

ZORGCONSUMENT

Zorgconsument is voor veel mensen een zwaar beladen woord door de marktwerking in de gezondheidszorg. Feit blijft, van jong tot oud zijn wij zorgconsument. Van de wieg tot het graf is zorg in allerlei vormen nodig. Van de verloskundige, de huisarts, tot de verzorgende in het verzorgingshuis. Als zorgconsument heeft u recht op de beste zorg tegen een goede prijs. IGZ+ staat voor totaalzorg voor mensen van alle leeftijden. Binnen deze site geven wij voorbeelden van hoe het gaat en hoe het zou moeten gaan in de gezondheidzorg.foto Hugo Borst Scherp op ouderen ZorgKINK IN DE KABEL | HUGO BORST

Hugo Borst heeft gelijk (en gelijk gekregen van de Tweede Kamer). Er komt meer geld voor ouderenzorg. Echter, een potje verzorgenden opentrekken is er niet bij. Het extra geld zal in de jaren 2018 en later pas effect krijgen. Er kan ook nu al effect worden gekregen met door geld en tijd te investeren. Wanneer bijvoorbeeld 10% van de huidige verzorgenden de opleiding Vitaliteit Expert Senior zou volgen, wordt direct bespaart op kosten binnen de ouderenzorg én ouderen krijgen de zorg die zij verdienen. De opleiding is posthbo en binnen 3 maanden af te ronden. De Vitaliteit Expert Senior is dus nagenoeg direct inzetbaar. Overigens, het niet krijgen van de juiste zorg is de grootste stressfactor bij ouderen.

Zoals aan het begin van deze pagina aangegeven, wij willen een prettig leven ... totdat het mis gaat. Wanneer het mis gaat, is het belangrijk te weten wat de oorzaken zijn, zowel bij kinderen, volwassen als ouderen. De gezondheidszorg is nu nog (teveel) gevolgbestrijdend gericht. Dit kan leiden tot een onvolledige behandeling of begeleiding, het kan ook leiden tot herhaling van klachten, omdat oorzaken niet worden aangepakt. Met behulp van de Vitaliteitfactor komt de oorzaak aan het licht en kan deze oorzaak (of oorzaken) worden aangepakt middels begeleiding door bijvoorbeeld een Vitaliteit Expert.201700822 Schema Vitaliteitfactor nieuw VF 2 2 Q 001


VITALITEITFACTOR SENIOR
Speciaal voor ouderen van 65 jaar en ouder is de Vitaliteitfactor Senior ontwikkeld. Deze heeft een aangepaste vragenlijst. De meeste ouderen werken bijvoorbeeld niet meer, en geeft binnen 24 een beeld van uw omstandigheden, de oorzaken en de gevolgen (klachten). Nu en in de toekomst. U kunt samen met de Vitaliteit Expert anticiperen op de resultaten van de Vitaliteitfactor. U kunt het doen als u klachten heeft, ze denkt te hebben of denkt dat u helemaal geen klachten heeft.

Om te voorkomen dat een klacht of probleem ontstaat of verergert, is het zeer aan te bevelen regelmatig uw Vitaliteitfactor te laten berekenen en, afhankelijk van de resultaten, actie te ondernemen. Als u niet met onbekenden wilt praten over uw problemen, is de Vitaliteit Expert een optie. Hij/zij is opgeleid op alle gebieden die depressie of burn-out kunnen veroorzaken, mentaal, fysiek en uw omgevingsfactoren (werk, relatie en inkomen bijvoorbeeld). Dit alles is opgenomen in de Vitaliteitfactor, ontwikkeld door Vitaliteit Groep Nederland.

 

De Vitaliteitfactor voor 18 tot 65-jarigen wordt een begrip. De Vitaliteitfactor Junior (8 – 12 jaar en 13 – 18 jaar) en de Vitaliteitfactor Senior (65+, gepensioneerd) gaan een begrip worden. Voorkomen is beter dan verzorgen en de meeste ouderen blijven graag thuis wonen, zo lang het kan. Met de Vitaliteitfactor lukt dit beter.

Vraag naar de mogelijkheden en CHECK UW VITALITEIT!  Eerst kennismaken met de Vitaliteitfactor? Doe de gratis IGZ+ TEST! 

Meer weten over de Vitaliteitfactor? Klik op een van de buttons: Knop 001 Mentaal 
Knop 001 FYSIEK Knop 001 Omgeving  Knop 001 0 18 JAAR Knop 001 18 65 JAAR Knop 001 65 PLUS   Knop 001 Vitaliteit Expert 
A Button Doe de IGZ TEST basis 150p MET TEKST 002

Mens sana in corpore sano
(Een gezonde geest in een gezond lichaam)


Banner3 Partner Vitaliteit Groep de andere weg 001
Wilt u ook partner of sponsor worden van stichting IGZof deze campagne, neem dan contact met ons op.