20190301 Check Je Vitaliteit Zorgconsument basis 003 DNR

DNIEUWE REALITEIT | JIJ KRIJGT NIET DE GEZONDHEIDSZORG DIE NODIG IS | DOE DE IGZ+ TESTJIJ en IK ... en ruim 17 miljoen andere Nederlanders zijn zorgconsumenten. Iedere Nederlander is een indvidu en heeft recht op zorg volgens het zorgstelsel. Sommigen al als baby, denk aan de kraamzorg en het consultatiebureau, sommigen wanneer zij oud zijn (bejaardenzorg). Niemand ontkomt aan een zekere vorm van zorg, zeker niet via de definitie van Integrale Gezondheidszorg Plus. Gezondheidsklachten ziijn meer dan gezondheid alleen. Op de pagina's MENTAAL, FYSIEK en OMGEVING kan je hier meer over lezen. 

Werkend, werkzoekend, studerend, gepensioneerd, huisvrouw/-man, jong of oud of er tussen in; allemaal willen wij een zo prettig mogelijk leven. In de drukte van alledag zijn wij daar over het algemeen niet of nauwelijks mee bezig.
Totdat er een ‘kink in de kabel’ komt; jij, je partner of jouw kind wordt (lichamelijk) ziek of krijgt te maken met psychische klachten, stress, burn-out, depressie, je kind heeft een ontwikkelingsachterstand of is sprake van (echt-)scheiding. Dit heeft zijn weerslag op het hele gezin, vaak inclusief grootouder(s), en kan bij alle betrokkenen leiden tot psychische en/of lichamelijke klachten. Ook kan het de sociale en/of maatschappelijke en financiële omstandigheden van jou en/of je kind nadelig beïnvloeden.

Waarom ben jij zorgconsument?

Zorgconsument is voor veel mensen een beladen woord door de marktwerking in de gezondheidszorg. Feit blijft, van jong tot oud zijn wij zorgconsument. Van de wieg tot het graf is zorg in allerlei vormen nodig. Van de verloskundige, de huisarts, tot de verzorgende in het verzorgingshuis. Als zorgconsument heb jij recht op de beste zorg tegen een goede prijs. IGZ+ staat voor totaalzorg voor mensen van alle leeftijden. Binnen deze site geven wij voorbeelden van hoe het nu gaat en hoe het zou moeten gaan in de gezondheidzorg.


20180901 Schema Vitaliteitfactor z w DEFZoals aan het begin van deze pagina aangegeven; wij willen een prettig leven. Wanneer het misgaat, is het belangrijk te weten wat de oorzaken zijn, zowel bij kinderen, volwassenen als ouderen. De gezondheidszorg is nu nog (teveel) gevolgbestrijdend gericht. Dit kan leiden tot een onvolledige behandeling of begeleiding en kan leiden tot herhaling van klachten, doordat oorzaken niet worden aangepakt. Met behulp van de Vitaliteitfactor komt de oorzaak aan het licht en kan deze oorzaak (of oorzaken) worden aangepakt middels begeleiding door bijvoorbeeld een Vitaliteit Expert.

De Vitaliteitfactor voor alle leeftijden:

- Vitaliteitfactor JUNIOR | VAN 8 - 18 JAAR
- Vitaliteitfactor  ADULT  | VAN 18 - 65 JAAR
- Vitaliteitfactor SENIOR | 65 JAAR EN OUDER

Klik op één van de links en ga naar de pagina over jouw Vitaliteitfactor, met voorbeelden uit de praktijk. Via deze pagina's kun je ook doorklikken naar de test die bij jou past.


20190301 Banner IGZ IGZ de toekomstVITALITEITFACTOR SENIOR

Speciaal voor ouderen van 65 jaar en ouder is de Vitaliteitfactor Senior ontwikkeld. Deze heeft een aangepaste vragenlijst (de meeste ouderen werken bijvoorbeeld niet meer) en geeft binnen 24 uur een beeld van uw omstandigheden, de oorzaken en de gevolgen (klachten). Nu en in de toekomst. U kunt samen met een Vitaliteit Expert anticiperen op de resultaten van de Vitaliteitfactor. U kunt het doen als u klachten heeft, ze denkt te hebben of denkt dat u helemaal geen klachten heeft.

Om te voorkomen dat een klacht of probleem ontstaat of verergert, is het zeer aan te bevelen regelmatig uw Vitaliteitfactor te laten berekenen en, afhankelijk van de resultaten, actie te ondernemen. Als u niet met onbekenden wilt praten over uw problemen, is een Vitaliteit Expert een optie. Hij/zij is opgeleid op alle gebieden die depressie of burn-out kunnen veroorzaken, mentaal, fysiek en uw omgevingsfactoren (werk, relatie en inkomen bijvoorbeeld). Dit alles is opgenomen in de Vitaliteitfactor, ontwikkeld door Vitaliteit Groep Nederland.
   

Vraag naar de mogelijkheden en Check Je Vitaliteit. Nieuwsgierig geworden? 0 20190322 Logo IGZ gratis test arrow def

Lees verder op deze site of doe direct de gratis
IGZ+ TEST | 
JUNIOR, ADULT of SENIOR*

Klik op het logo van de IGZ+ TESTGezondheidsklachten: meer dan gezondheid alleen. 
JOUW GEZONDHEID, JOUW BELANG!

Professionals die met mensen werken, werken met de Vitaliteitfactor (IGZ+)     
 (klik op onderstaande afbeelding voor info)


0 20190321 Banner Opleiding Vitaliteit Expert andere sites 001Meer weten over de Vitaliteitfactor? Klik op één van de buttons:


Knop 001 Mentaal Knop 001 FYSIEK Knop 001 Omgeving  Knop 001 Vitaliteit Expert  Knop 001 0 18 JAAR Knop 001 18 65 JAAR Knop 001 65 PLUS


* De gratis IGZ+ TEST is een digitale vragenlijst, volstrekt anoniem en geeft een indicatie van jouw vitaliteit.  Jouw gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden dan voor het vaststellen van jouw vitaliteit. Nieuw zijn de 3 versies: Junior 8-18 jaar, Adult 18-65 jaar en Senior 65 plus.